1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Átadták az első (duális) gépészmérnöki diplomákat Szombathelyen!

2019. február 20.Forrás: www.szombathelyigepesz.hu

Történelmi pillanathoz érkezett a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés, hiszen a szombaton átvehették a diplomájukat az első gépészmérnök hallgatók.

Januárban mintegy 45 fő tett sikeres záróvizsgát, most feburár 16-án a diploma osztó ünnepségen tehettek fogadalmat, hogy Magyarország Alaptörvényéhez, a magyar néphez mindenkor hűek lesznek, hivatásukat emberséggel, szaktudással végezik, munkájuk során tisztelik a magyar hagyományokat és az egyetemes emberi értékeket, öregbítik az Alma Mater jó hírét, pályájukat folyamatos önképzés és szakmai megújulás jellemzi majd, hogy méltó tagjai lehessenek a hazai értelmiségnek. Az IK szombathelyi hallgatói közül tízen műszaki menedzser, huszonnyolcan gépészmérnöki alapszakon (huszonnégyen duális formában) végeztek.

Dr. Horváth Zoltán az ELTE Informatikai Kar dékánja beszédében hangsúlyozta, hogy az ELTE diploma értéke nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, az intézményben végzettek erős szakmai tudással lépnek ki a munkaerő piacra.

Dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke a hangsúlyozta, hogy régió gazdasági fejlődésének alapja szakképzett műszaki munkaerő képzése. A gépészmérnöki képzés szombathelyi megalapítása a város, az egyetem és partnercéges sikeres együttműködésének eredménye.

A duális gépészmérnöki képzés partner cégeinek nevében Mándli Péter, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a köszöntötte a végzetteket. Beszédében azt tanácsolta a friss diplomásoknak, hogy a jövőben a tanulmányaikhoz hasonlóan, kitartóan, tisztelettel és alázattal végezzék a munkájukat:

„Legyenek büszkék a diplomájukra, mi, cégek is azok vagyunk. Szép munka volt” – dicsérő szavak hangzottak el.

 

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara