1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Beindult a gazdaságos benzinmotorok gyártása Szentgotthárdon

2020. január 10.Forrás: www.vaol.hu

Az Opel Szentgotthárd Kft.-nél tegnap ünnepélyesen megkezdődött a PSA csoport PureTech 1,2 literes, háromhengeres turbó benzinmotorjának a sorozatgyártása.

Magyar részről Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium frankofón ügyekért felelős miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára, a PSA csoport központjából pedig Yann Vincent gyártásért felelős alelnök indította el az új motorok gyártását a francia nagykövet, Pascale Andreani és a gyár dolgozóinak jelenlétében.

A gyárigazgató egy videó levetítésével is szemléltetve beszámolt arról, hogy a PSA motorok gyártásának próbaüzeme már több hete megkezdődött. Az Opel Szentgotthárd üzemét ehhez több mint száz művelet tekintetében át kellett alakítani. Az átalakítást túlnyomórészt a gyár saját szakembergárdájával és erőforrásaival oldották meg, úgy, hogy közben még folyt a korábbi motorvariánsok gyártása is.

Ennek az új, korszerű motornak a gyártásával Szentgotthárd fontos szereplőjévé válik a PSA-csoport gyártó infrastruktúrájának, amely a cég mind az öt autómárkáját el fogja látni. Ami ma itt történik, az jó hír a PSA-csoportnak, vásárlóinknak és dolgozóinknak is, és bizonyítja, hogy Szentgotthárdnak fenntartható jövője van – mondta Yann Vincent, a csoport gyártásért felelős alelnöke. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a nagyszabású fejlesztéshez szerény mértékben a magyar kormány is hozzájárult, és kilátásba helyezte, hogy a kor igényeinek megfelelő beruházásokat a továbbiakban is támogatni kívánják. Magyar Csaba, a launch csoport vezetője beszélt a Pure Tech motorcsaládról. A korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású motor fejlesztését tíz éve kezdte el a vállalatcsoport, eddig már ötmilliónál több készült el belőle. A kapacitás bővítésére a növekvő piaci igények miatt van szükség. A kis hengerűrtartalmú, nagy teljesítményű, környezetbarát benzinmotort eredetileg a kisautók számára fejlesztették ki, de előnyös tulajdonságai miatt már a középkategóriájú személygépkocsikba is beépítik. Jó vezetési tulajdonságokkal rendelkezik és a fogyasztása is kedvező: egy tankolással akár ezer kilométert is megtehetünk. Az EB2 Turbo Pure Tech motor, melyből mostantól akár évi 350 ezer darabot is elő tudnak állítani Szentgotthárdon, 2015-től négy egymást követő évben nyerte el az év motorja címet.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara