1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Ötszáz új munkatársat akar felvenni az LuK Savaria első magyar igazgatója

2017. augusztus 23.Forrás: autopro.hu
Szerző: Pardavi Mariann

Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját. Szigeti Tibor Michael Reiniget váltja. Ő az első magyar ebben a pozícióban. Napi feladatait a Schaeffler-csoport vezetői filozófiája szellemében végzi: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

– 1999 óta dolgozik a vállalatnál, ahol egy összeszerelő terület szektorvezetőjeként kezdte meg a munkát. Hogyan indult a karrierje?
– Szombathelyen laktam, amikor indult a termelés, hivatásos katonaként szolgáltam. Tetszett, vonzott a vállalat, részese akartam lenni a sikernek. Nagy reputációja volt a környéken, ami büszkén mondhatom, azóta sem csökkent. Voltak ismerőseim, akik már itt dolgoztak, az ő véleményük is nagyban befolyásolt a döntésemben. Mikor vezetőket kerestek az új termékek bevezetéséhez, tudtam, hogy alkalmas vagyok a feladatok elvégzésére.

– Milyen állomások, milyen karrierút vezetett a gyárigazgatói pozícióhoz?
– A felvételt követő első évben Németországban dolgoztam az anyavállalatnál, ahol megismertem a csoport szellemiségét és a termékeket. Hazatérve a kettőstömegű lendkerék gyártását vezettem, ezeket jellemzően a Volkswagennek és az Audinak szállítjuk. 2000-től, mint szektorvezető tevékenykedtem, a területen melyet vezettem, minden évben új gyártósort telepítettünk. 2005-ben az SAC kuplunggyártásért feleltem, 2008-tól pedig a köríves rugóért. Ebben az évben kaptam azt a lehetőséget a gyártól, hogy Brazíliában személyesen is megtekinthessem a gyártási folyamatokat. 2010-ben kuplungkinyomó rendszerek gyártása kezdődött el az irányításom alatt, öt évvel később pedig az alkatrészgyártást is elvállaltam a csapattal. A sikerek közösek, a kollégák hozzáállása és szakértelme nélkül nem valósulhatott volna meg.

– Michael Reinig urat váltja a gyárigazgatói pozícióban. Milyen üzenetértékkel bír az anyavállalattól, hogy magyar ülhetett a gyárigazgatói székbe?
– Korábban mindig német szakemberek irányították a vállalatot, én vagyok az első magyar. Mérföldkő ez a vállalat életében. Úgy érzem, eljutottunk a munkavállalókkal oda, hogy az anyavállalat megbízik a tudásunkban.

– Miben számíthat a korábbi igazgatóra?
– Michael Reiniggel évekig dolgoztam együtt, nagyon büszke vagyok erre, nagyban hozzájárult ez ahhoz, hogy felkészült vezető lehessek. Rengeteg tanácsot kaptam tőle a pozíció átvételére. A kapcsolat nem szűnt meg, biztosított arról, hogy a jövőben is számíthatok a szakmai segítségére.

– Nem kizárólag saját sikerének fogja fel a kinevezést, hanem a csapatmunka eredményének. Hogyan motiválja a munkatársakat?
– Az együttműködés központi szerepet tölt be. Úgy hozom meg a döntéseimet, hogy érezzék a kollégák, részesei a folyamatnak. Mi, a Schaefflernél a „Holnap mobilitása” stratégiánk szellemében már most a jövő részesei vagyunk, ennek súlyát pedig a kollégák is érzik. A vezetői filozófiám az átláthatóság, bizalom és csapatmunka. Amennyiben a célok és a vállalások világosak, mindenki tudja az elvárásokat.

– Milyen elvárások és célok mentén kezdte meg munkáját júliusban?
– A jóból kiválóvá akarunk válni.

– Milyen fejlesztések várhatóak a közeljövőben a vezetése alatt?
– Bővíteni fogjuk a szereldei kapacitásunkat, ami érinti a lendkerék területet, a hőkezelést, a szerszám és a présüzemet is. 2020-ig nagyjából ötszáz új munkatársra lesz szükségünk: mérnökökre és szakmunkásokra egyaránt.

 

Az eredeti cikket ide kattintva olvashatják.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara