1

Aktuális állásajánlatok

további állásajánlatok
Hírek

Technikai váltást, gazdaságosabb termelést tervez az Opel francia tulajdonosa

2017. december 1.Forrás: Opel Media
Szerző: Lendvai Emil

Augusztusban tulajdonost váltott az Opel, a General Motorstól a francia PSA csoport tulajdonába került. Az új tulajdonos vezetősége november 9-én, Rüsselsheimben tette közzé koncepcióját, a PACE! stratégiai tervet, amely jövedelmezőbb gazdálkodásról, technikai váltásról, és arról is szól, hogy Európában nem terveznek gyárbezárásokat. A 38 ezer munkavállalót foglalkoztató multinacionális cégnek az Opel Szentgotthárd Kft. is része.

Michael Lohscheller, az Opel Automobile GmbH vezérigazgatója a sajtótájékoztatón jelentette be a pénzügyi hátteret helyreállító, valamint a fenntartható versenyképességet és növekedést javító PACE! stratégiai tervet. Valamennyi PACE! kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy az autós üzletág 2020-ig a 2 százalékos, 2026-ig 6 százalékos árbevétel-arányos bevételt érjen el. Az erőforrások közös kihasználása évente 1,1 milliárd eurónyi szinergiát (értsd: együttes hatást) szabadít fel 2020-ra, és 1,7 milliárdot 2026-ra. Mindegyik lépés elősegíti az Opel/Vauxhall nullszaldós határának leszállítását évi 800 ezer járműre, előnytelen körülmények között is nyereséges üzleti modellt hozva létre.

A Groupe PSA technológiáihoz való teljes körű hozzáférésnek köszönhetően, az Opel/Vauxhall európai vezető szerepet fog játszani a CO2 csökkentés területén. 2024-re valamennyi európai személyautó-sorozata elektromos hajtást kap – a kínálatban lesz tisztán akkumulátoros-, valamint konnektoros hibrid is, hatékony belsőégésű motorral kiegészítve. 2020-ra négy villanyautó modellt visz piacra az Opel/Vauxhall, közöttük lesz a Grandland X plug in hybrid, és az új generációs Corsa tisztán villanyautós változata is. 2020-ra a vállalat megerősíti versenyképességét azzal is, hogy autónként 700 euróval csökkenti a költségeket. A kutatás-fejlesztés és a tőkeberuházás 2020-ig előirányzott optimalizálása az autóértékesítési árbevétel, a gyártás és az adminisztráció 7-8 százalékánál, valamint 1,2 milliárd euró működő tőke felszabadítása 2022-ig szintén hozzájárul a szinergiák kihasználásához. A gyártóüzemek jobb versenyképessége javítani fogja a kihasználtságot a következő évtizedben. Valamennyi Opel/Vauxhall üzemben gyártják majd a Groupe PSA által fejlesztett CMP és EMP2 padlóvázán alapuló modelleket. Az új hajtóművek gyártási helyének kijelölése az Opel/Vauxhall üzemekben párhuzamosan történik majd az átállással a GM motorjairól és sebességváltóiról a Groupe PSA gyártmányaira.

– A PACE! felszabadítja teljes potenciálunkat. Ez a terv döntő jelentőségű a vállalat szempontjából, amely képes megvédeni alkalmazottainkat kedvezőtlen gazdasági körülmények között is, s amely fenntartható, nyereséges, globális villanyautós céggé teszi az Opel/Vauxhallt. Így lesz biztos a jövőnk, mi pedig az ismert német kiválósággal járulunk hozzá a Groupe PSA fejlődéséhez. A tervek megvalósítása máris beindult, valamennyi csapatunk, munkatársunk eltökélt, hogy elérje a kitűzött célokat – hangsúlyozta Michael Lohscheller, az Opel elnök-vezérigazgatója. – A tervet azzal a világos szándékkal állítottuk össze, hogy megőrizzük valamennyi gyártóüzemünket, és tartózkodjunk a kényszerű leépítésektől Európában. A munka-költségek szükséges és fenntartható csökkentését átgondolt intézkedésekkel kell elérni, például innovatív munkaidő-koncepciókkal, önkéntes programokkal, vagy előrehozott nyugdíjazásokkal. Valamennyi új Opel/Vauxhall járművet Rüsselsheimben tervezzük, amely a teljes Groupe PSA globális kompetenciaközpontjává alakul át.

Az Opel/Vauxhall az eredetileg vártnál gyorsabban áll át a Groupe PSA hatékony és flexibilis járműkonstrukcióira. 2024-től kezdve valamennyi Opel/Vauxhall személyautó közös Groupe PSA padlóvázra épül. A következő ilyen járművek: a Combo 2018-ban, illetve a bestseller Corsa új generációja, 2019-ben. Ez az irányvonal folytatódik évente egy nagyobb járműbemutatóval. Valamennyi karosszéria-változatot, beleértve kilenc új modellt hoz ki az Opel/Vauxhall 2020-ig. Továbbá az Opel húsz új exportpiacra lép be 2022-ig, majd középtávon globálisan megvizsgál egyéb nyereséges exportlehetőségeket is. A pénzügyileg attraktív könnyű-haszonjármű üzletág

növekedésének elősegítésére az Opel/Vauxhall új modelleket hoz ki, és új piacokon jelenik meg, azzal a céllal, hogy 2017-től 2020-ig 25 százalékkal fokozza a könnyű haszonjárművek értékesítését. A PACE! programot az Opel/Vauxhall azzal a céllal alkotta meg, hogy már rövidtávon is növelje a cég teljesítményét, valamennyi alkalmazottjának a javára.

Információnk szerint, a vezérigazgatói tájékoztató után a szentgotthárdi gyárban is tájékoztatták az alkalmazottakat az elhangzottakról. Szerettünk volna az Opel Szentgotthárd Kft-t érintó változásokról is információt szerezni, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre nem tudják kiegészíteni a Rüsselsheimben közreadott információt.

vissza

Dokumentumkezelő

Belépés

Rendezvénynaptár

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Amennyiben érdekli hírlevelünk, kérjük adja meg az adatait.

Partnerek

Autoliv Kft. AMES Hungária Lft. IMS Connector Systems Kft.MAM-Hungária Kft.ROTO Elzett Certa Kft.SCHOTT Hungary Kft.Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.Uniriv Kft.BPW-Hungária Kft.Aptiv Services Hungary Kft.EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.iQor Global Services Hungary Kft. Schaeffler Savaria Kft. OPEL Szentgotthárd Kft. Nagykanizsa Megyei Jogú Város ÖnkormányzataNyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar (NymE FMK) / Savaria Egyetemi Központ, Természettudományi Kar (NyME SEK TTK)Szentgotthárd Város ÖnkormányzataSzombathely Megyei Jogú Város Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara